Den Haag, Wassenaar - Een oplettende buurtbewoner gaf agenten zodanige informatie dat zij dinsdagavond 4 oktober omstreeks 21.30 uur twee woninginbrekers konden aanhouden. De twee worden verdacht van een inbraak in een woning aan de Van Alkemadelaan.

De buurtbewoner zag op de Van Alkemadelaan ter hoogte van de Van Zaekstraat een auto staan met daarbij twee mannen die zich verdacht ophielden. De buurtbewoner sprak twee agenten aan die op de Wassenaarseweg een melding aan het afhandelen waren.
De buurtbewoner gaf de agenten een goed signalement. Op de Van Alkemadelaan troffen de agenten de lege auto aan. In de omgeving keken zij uit naar de twee mannen.
Korte tijd later zagen ze dat een man in de auto stapte. De man reed door en stopte op het fietspad en laadde daar spullen in de auto. De agenten reden ook het fietspad op en wilden de bestuurder controleren. De bestuurder reed onmiddellijk met hoge snelheid de Van Alkemadelaan op.
Toegesnelde agenten keken op de plaats waar de auto geparkeerd had gestaan en zagen dat er in een woning aan de Van Alkemadelaan was ingebroken. In de voortuin troffen zij een man aan. Deze man werd direct aanghouden.
De auto reed in de richting van Wassenaar, gekomen bij de kruising RN44/ Rozenweg reed de bestuurder met hoge snelheid in op een voertuig dat stond te wachten voor het verkeerslicht. Beide voertuigen raakten door deze aanrijding zwaar beschadigd. De auto reed nog enkele honderden meters door en kwam tot stilstand. De bestuurder stapte uit zijn auto en rende in de richting van de Rozenweg, hij werd daar aangehouden door een motorrijder.
In de auto werden gestolen spullen aangtroffen, waaronder gereedschap, sieraden en koffers.
De twee mannen, in de leeftijd van 27 en 42, en zonder vaste woon-of verblijfplaats zitten vast voor verhoor.