WASSENAAR - Op woensdag 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen en het referendum over de 'aftapwet'. Er wordt weer met het rode potlood gestemd.

Al jaren kunnen we rekenen op een vaste groep die zich beschikbaar stelt tijdens de verkiezingen, we zijn echter op zoek naar nieuwe aanwas voor deze groep.

Hoe ziet zo’n verkiezingsdag er uit?

Om 7.00 ’s-morgens begint de dag met het inrichten van het stembureau. Het bureau opent om 07.30 uur en sluit om 21.00 uur. U bent samen met drie anderen verantwoordelijk voor de gang van zaken binnen uw stembureau van 7.00 uur tot 14.00 uur óf van 14.00 uur tot 21.00 uur. Na sluiting van het stembureau worden de stemmen met alle acht leden geteld.

Ervaring

Het is niet erg als u nog geen ervaring heeft als stembureaulid. U wordt een verplichte instructie aangeboden.

Wat voor personen zoeken wij?

Als u betrokken bent bij de democratie, een bijdrage wilt leveren aan een goed verloop van de verkiezingen, nauwkeurig kunt werken, fysiek in staat bent een lange dag te maken en aan het einde van deze lange dag nog fris genoeg bent om stemmen te tellen: dan bent u een geschikte kandidaat.

Heb ik een speciale opleiding nodig?

Nee, dat hoeft niet. Wij vragen wel minimaal MBO werk- en/of denkniveau en een goede beheersing van de Nederlandse taal.

Wat krijg ik ervoor terug?

Naast een onvergetelijke ochtend of middag én avond waarin wij zorgen voor de maaltijden, warme en koude dranken ontvangt u ook een financiële tegemoetkoming van €80,--.

Tellers

Vanaf 21.00 uur zijn we op zoek naar extra personen die de uitslag gaan tellen. De financiële tegemoetkoming bedraagt €25.-. Hiervoor hoeft geen online instructie gevolgd te worden.

Reageren

Heeft u belangstelling? Vul dan het reactieformulier in.

Vragen

Mocht u vragen hebben of een persoonlijke toelichting dan kunt u bellen tijdens kantooruren met 14 070 vragen naar verkiezingen of mailen naar: verkiezingen@wassenaar.nl.