WASSENAAR - Ondernemers die de openingstijden van panden met een horecabestemming aanhouden, terwijl zij zijn gevestigd in een pand met een detailhandelbestemming, moeten op hun tellen passen.

De gemeente Wassenaar gaat namelijk strenger optreden bij dit soort overtredingen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders in Wassenaar deze week besloten. Directe aanleiding voor het besluit om handhavend op te treden, is een aantal aanhoudende klachten van buurtbewoners over een bedrijf aan de Oostdorperweg, nabij de Dorpshaven.

Burgmeester Aptroot: “Ik vind het belangrijk dat de spelregels die gelden voor detailhandel in Wassenaar, door iedereen worden nageleefd. Dat is in het belang voor de leefbaarheid in de buurt, zodat omwonenden weten waar ze aan toe zijn, maar ook voor de concurrentieverhouding tussen de ondernemers onderling. Als je als ondernemer kiest voor een pand met detailhandelbestemming, dan weet je ook dat er specifieke regels voor gelden. Wij zullen er als college op toezien, dat er bij overtreding wordt opgetreden”.

In de specifieke handhavingszaak aan de Oostdorperweg betreft het een bedrijf dat is gevestigd in een pand met een detailhandelsbestemming, maar openingstijden van een horecabestemming hanteert. In de zin van Winkeltijdenwet gaat het hier formeel om een ‘winkel’. Volgens de Verordening Winkeltijden Wassenaar 2016 magdeze ondernemer op werkdagen (inclusief zaterdag) van 6.00 uur tot 22.00 uur open zijn. Op zon- en feestdagen van 12.00 uur tot 18.00 uur. De ondernemer heeft zich hier niet aan gehouden.