WASSENAAR - Een aantal maanden geleden gleed een monteur tijdens een klus, van het dak. De man viel in de voortuin van mevrouw Rijnders. Als oud-verpleegkundige schoot mevrouw direct te hulp. “Ik hoorde een harde knal en ben gelijk naar buiten gegaan.” Eenmaal buiten bleek dat de man direct eerste hulp nodig had. Mevrouw Rijnders twijfelde geen seconde. “Hij staat in de bloei van zijn leven en daar wil je voor vechten.” De EHBO-koffer van mevrouw Rijnders ging hierbij ongelukkigerwijs kapot.


Om mevrouw Rijnders te bedanken voor haar hulp, nodigde burgemeester De Lange haar afgelopen woensdag uit in Raadhuis de Paauw. Tijdens dit moment overhandigde de burgemeester ook een nieuwe EHBO-koffer aan mevrouw Rijnders. “Het is mooi om te zien dat er inwoners in Wassenaar zijn, die direct handelen op zo’n cruciaal moment. Als gemeente zijn we daar heel trots op”, aldus burgemeester De Lange.

Voor mevrouw Rijnders was het bieden van hulp eerder vanzelfsprekend. “Ik ben blij dat ik zijn leven heb kunnen redden.” Haar buurvrouw, mevrouw Ooms, vond het echter wel het vermelden waard en schakelde de pers in. De man mocht na 4 dagen het ziekenhuis verlaten.