WASSENAAR - De heer Koen was al eerder waarnemer namelijk bij buurgemeente Katwijk van 2016 tot 2017. Van 2010 tot 2016 was hij burgemeester van Capelle aan den IJssel en van 2004 tot 2010 was hij burgemeester van Zederik.

Eerder was hij wethouder en gemeenteraadslid in Maassluis. Op dit moment heeft de heer Koen een adviesbureau op het terrein van (openbaar) bestuur en veiligheid, en is hij onder meer voorzitter van de Raad van Toezicht van CVO-Rotterdam voor voortgezet onderwijs, lid van de Raad van Toezicht van Stichting Dorp, Stad en Land, en voorzitter van Stichting De Regenboog.

Burgemeester Koen zal zich onder andere richten op de oriëntatie naar de bestuurlijke toekomst van de gemeente. Dit traject is in 2017 door burgemeester Aptroot al ingezet.

In het najaar van 2018 zullen de dan zittende fractievoorzitters met de commissaris van de Koning in gesprek gaan over de voortgang. Gezamenlijk is de verwachting uitgesproken dat de waarneming zal duren tot minimaal maart 2019.

Burgemeester Koen: “Tijdens de afscheidsreceptie van de vertrekkende waarnemend burgemeester Charlie Aptroot heb ik al kennis kunnen maken met een groot aantal inwoners. En ik verheug mij op een nadere kennismaking met het dorp in de komende periode.”