WASSENAAR - Kunst, theater, en muziek; het was door corona tijdelijk wat stiller in Wassenaar de afgelopen 1.5 jaar. Maar het doek gaat weer wagenwijd open en dat wordt van 4 tot en met 11 september gevierd met een heus Cultuur Festival voor en door Wassenaarders.


Art of Shopping

Na het succes van vorig jaar is de Art of Shopping weer terug. Tussen 4 en 11 september is iedereen uitgenodigd om de wandelroute met kunst in het centrum van Wassenaar te lopen. In samenwerking met Winkels in Wassenaar zijn in diverse horeca- en winkeletalages en in de Bibliotheek kunstuitingen te zien van lokale kunstenaars. U herkent de deelnemende etalages aan de gele borden. Buurt, beweeg en bewonder mee! De wandelroute is verkrijgbaar bij de deelnemende winkels.

CultuurTuinen

Loop of fiets op zaterdag 11 september tussen 12.00 en 17.00u door de Kerkstraat, waar diverse voortuinen het onderwerp zijn voor beeldhouwers en kunstschilders, die zo een live-art kunstroute vormen tussen Art of Shopping en het CultuurPlein. Maak een praatje op veilige afstand aan het hek!

CultuurPlein

Op het plein voor Theater Warenar in de Kerkstraat staat op zaterdag 11 september van 12.00u tot 17.00u een culturele informatiemarkt, waar u informatie kunt opdoen over lokale kunstenaars, verenigingen, activiteiten en culturele instellingen. Op het plein zijn verschillende workshops te doen; zo kunnen bezoekers een bijdrage leveren aan de Panorama Wassenaar en schilderen bij Ars et Studium. Of schrijf u in voor een rondleiding door een van de monumenten die Wassenaar rijk is. Op het CultuurPodium zijn optredens van o.a. Muziekvereniging Excelsior, en Tim van Broekhuizen.
Houd u zich wel aan de geldende maatregelen. Leuk en informatief voor jong en oud!

CultuurAnker

Het Cultuurfestival Wassenaar wordt georganiseerd door Cultuuranker Wassenaar; een samenwerking tussen de diverse cultuuraanbieders die het dorp rijk is. Samen organiseren zij projecten voor Wassenaarders ten behoeve van de lokale culturele participatie. Volg het Cultuuranker op Instagram en Facebook voor meer informatie over het programma.