WASSENAAR - Afgelopen maandag, 14 november, werd de milieustraat in Wassenaar heropend. Wethouder Aart van Sloten was er op deze zonnige frisse ochtend bij. Samen met Avalex directeuren Nicolet Dukker en Willem Stronkhorst heropende hij de milieustraat door het doorknippen van het afzetlint.


Om acht uur was de openingstijd en om vijf over acht kwam de eerste bezoeker de vernieuwde milieustraat bezoeken. Deze eerste bezoeker ontving extra feestelijk– samen met de andere eerste bezoekers - een heerlijke koek.

Wat is er vernieuwd?

De milieustraat, die al sinds 1999 bestaat, was aan een aantal vernieuwingen toe. Onder andere het onderkomen van de medewerkers was hard toe aan een opknapbeurt. In de afgelopen maand is er daarom op de milieustraat een nieuwe verblijfsruimte voor de medewerkers geplaatst. Ook is er een nieuwe weegbrug gekomen en is de vloer voorzien van een nieuwe laag asfalt die voldoet aan de laatste milieueisen. “De vernieuwing van de milieustraat was een intensief traject dat in korte tijd moest worden afgerond om zo snel mogelijk weer open te kunnen gaan. We zijn dan ook verheugd dat alle aanpassingen op tijd én binnen de afgesproken kosten gerealiseerd zijn door Avalex. Alles is er nu op ingericht dat de medewerkers op de milieustraat zich nog beter kunnen inzetten voor het op de juiste manier scheiden van afval”, aldus wethouder Aart van Sloten.

Gemeente Wassenaar in samenwerking met Avalex

Dat afval scheiden erg belangrijk is, zien we ook terug onder de bewoners. De milieustraat is voor de inwoners van Wassenaar namelijk goed te vinden. De afgelopen jaren kwamen er gemiddeld zelfs 30.000 bezoekers per jaar. Met het verbeteren van de milieustraat verwachten de gemeente en Avalex de bezoekers op een nog snellere en juiste manier te kunnen helpen.

Goed om te weten

Voor de mensen die hun grofvuil de afgelopen tijd hebben opgespaard; op zaterdag 19 november wordt eenmalig de openingstijd van de milieustraat in Wassenaar verruimd van 8.00 tot 17.00 uur.