WASSENAAR - De gemeente heeft 25 nieuwe banken neergezet op verschillende plekken in Wassenaar. De Federatie Wassenaarse Ouderenorganisaties (FWO) kwam met het idee om meer plekken te creëren waar inwoners en bezoekers van Wassenaar even uit kunnen rusten of een praatje kunnen maken. Deze week probeerden de initiatiefnemers en wethouder Ritske Bloemendaal een van de nieuwe bankjes uit.


Wil Schelhaas, voorzitter FWO: “Deze zomer kunnen onder andere de Wassenaarse senioren genieten van ons prachtige groene dorp en heerlijk uitrusten op een mooi bankje. We zijn trots op de uitkomst van dit geslaagde burgerinitiatief. Onze werkgroep Welzijn, Zorg en Wonen kreeg steeds vaker te horen dat er – ondanks de vele zitbanken in ons dorp – toch plekken waren waar een bankje ontbrak. Een oproep in de krant en vele ideeën later, heeft een aantal vrijwilligers, grote delen van Wassenaar te voet of per fiets afgestruind om een inventarisatie te maken. Dat leverde een lijst op met geschikte locaties voor een nieuwe bank. De gemeente is vervolgens met die lijst aan de slag gegaan en nu staan er maar liefst 25 nieuwe banken!”


Wethouder Ritske Bloemendaal: “Bewegen is natuurlijk altijd goed, maar af en toe even kunnen uitrusten en genieten van de omgeving maakt het nog beter! Ik ben FWO dankbaar voor al het werk dat ze hebben verzet om dit voor elkaar te krijgen.”