WASSENAAR - Ruim 70 nieuwe Wassenaarders werden afgelopen week in het gemeentekantoor aan de Johan de Wittstraat 45 welkom geheten door burgemeester Leendert de Lange tijdens de ‘Nieuwe inwonersavond’. Een avond waarbij verschillende Wassenaarse onderwerpen aan bod kwamen.


Help mee om inbraak te voorkomen: brand een lichtje in huis
Burgemeester Leendert de Lange had een cadeau voor alle aanwezigen: een tijdschakelklok. “Uw hulp is nodig om Wassenaar nog veiliger te maken door het gebruik van een tijdschakelklok” is zijn oproep. Door vanaf een uur of 17.00 lichten aan te doen in huis wordt de suggestie gewekt dat iemand al thuis is. Dit voorkomt inbraak tijdens deze donkere dagen. Een simpele maar effectieve maatregel. Zo helpen we elkaar: politie, gemeente en inwoners.

Gemeentelijke producten
Tijdens een tweetalige presentatie (Nederlands en Engels) maakten de aanwezigen verder kennis met het college van burgemeester en wethouders en ontvingen de deelnemers meer achtergrondinformatie over de rollen en taken van de gemeente en voor welke producten ze bij het gemeentekantoor terecht kunnen. Ook werden de nieuwe inwoners geïnformeerd over het klantcontactcentrum (KCC).

Wassenaar: toen en nu
Gemeentearchivaris mevrouw Carla de Glopper nam aan de hand van sprekende beelden uit het verre verleden, de bezoekers mee in de verschillende bouwontwikkelingen van Wassenaar door de jaren heen. Wat bijvoorbeeld ooit een zandpad was tussen Wassenaar en Den Haag is nu verworden tot de N44 met al het autoverkeer. Heeft u belangstelling voor foto’s van vroeger? Via de Digitale studiezaal zijn ruim 12.000 beelden vanaf 1860 vanaf de computer thuis in te zien.

Wassenaar door de ogen van een ‘international’
Een Britse inwoonster vertelde over Wassenaar door haar ogen als ‘international’. Ze stond onder andere stil bij alle faciliteiten die Wassenaar biedt en de mooie, groene en veilige omgeving die de gemeente kenmerkt.

Maatschappelijke markt
De avond werd afgesloten met een maatschappelijk markt waarbij stichtingen, verenigingen en organisaties uit Wassenaar kennis maakten met de aanwezigen.