WASSENAAR - “Help ons Wassenaar nog leuker en aantrekkelijker te maken!” Dat was eerder dit jaar bij de start van een horeca enquête de oproep van wethouder Caroline Klaver (Toerisme en Recreatie) aan de inwoners van Wassenaar.

700 enquêtes retour

Dat meer dan 700 inwoners van Wassenaar de enquête zouden invullen, had wethouder Klaver niet durven verwachten: “Met zoveel respons hebben we bruikbare gegevens verzameld over de wensen en behoeftes van onze inwoners. Aangevuld met een uitgebreid (data)onderzoek en gesprekken met ondernemers hebben we nu inzicht in hoe de horeca nog beter kan bijdragen aan een goed functionerend centrum en een vitaal Wassenaar. Dit sluit ook naadloos aan bij het traject met de inwoners, pandeigenaren en ondernemers om het centrum van Wassenaar aantrekkelijk en toekomstbestendig te maken: het Beeldkwaliteitsplan.” Onder de deelnemers aan de enquête heeft gemeente Wassenaar 2 waardebonnen verloot. Deze zijn te besteden in alle horecagelegenheden in Wassenaar. Op dinsdag 19 november namen mevrouw Monique Pieterse en mevrouw Camilla Lind Sorensen de prijs in ontvangst.

Ideeën voor toekomst horeca
Het onderzoek heeft de gemeente in samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland, afdeling horeca verricht. Mariëlle Heimel van Koninklijke Horeca Nederland, afdeling horeca licht een tipje van de sluier: “Over het algemeen zijn mensen tevreden over de horeca in Wassenaar. Er is voldoende aanbod en een grote variatie, maar wel verspreid. Meer concentratie van horeca maakt de aantrekkingskracht ervan groter en daar hebben ook inwoners en winkeliers voordeel van. Ook is er behoefte aan extra terrasruimte en vraag naar iconische en kindvriendelijke concepten. En hoewel het in de zomer gezellig druk is, is het in de winter soms erg stil. Horeca kan in de winter de aantrekkingskracht vergroten met gezellige terrasjes in het centrum en een levendiger strand.”

Wethouder Klaver vult aan: “Ook de vindbaarheid van parkeergelegenheden voor horeca wordt als verbeterpunt meegegeven en het aanbieden van faciliteiten door ondernemers, zoals een openbaar en toegankelijk toilet. Samen met Horeca Wassenaar werken we aan een uitvoeringsagenda. Deze willen we in het eerste kwartaal van 2020 klaar hebben. Met passende en goed functionerende horeca willen we zorgen dat mensen prettig wonen, een aangenaam verblijf hebben en zorgen voor een leefbaar en een goed florerend centrum als huiskamer van de gemeenschap.”

Benieuwd naar het Horeca Ontwikkelperspectief? Kijk dan op deze pagina.