WASSENAAR - Ruim 70 inwoners van Wassenaar bezochten donderdag de bijeenkomst ‘Wassenaar zijn we samen’. Doel van de avond was om met elkaar in gesprek te gaan over de sociale kracht van het dorp. De Vrijwilligerscentrale presenteerde de nieuwe look and feel van de website WassenaarDoet.nl en lanceerde de bijbehorende app.

Sociale kracht in cijfers
De gemeente startte de avond met een presentatie van de cijfers die iets vertellen over de manier waarop inwoners van Wassenaar met elkaar omgaan. Hoe bereid zijn inwoners iets voor een ander te doen, bijvoorbeeld voor de buren? En willen ze betrokken worden bij initiatieven? Deze en andere cijfers zijn te vinden op waarstaatjegemeente.nl. Wethouder Inge Zweerts de Jong (Wijkbeleid): “De cijfers riepen een reactie op bij de deelnemers. En dat vind ik prettig om te zien. De kracht van Wassenaar zit in onze inwoners. Ze zijn echt betrokken bij het dorp en daar ben ik trots op. Met elkaar kunnen we veel bereiken.”

WassenaarDoet.nl
Na de pauze vertelde Jolande de la Rambelje, coördinator van de Vrijwilligerscentrale, meer over de herlancering van WassenaarDoet.nl. De website brengt inwoners met een vraag in contact met inwoners die een passend antwoord of hulp kunnen bieden. En andersom. Wethouder Lia de Ridder (Vrijwilligers) lanceerde de nieuwe bijbehorende app. ”Dit middel kan ons zeker helpen om elkaar te vinden. In de cijfers zien we terug dat er een grote en groeiende bereidwilligheid is van inwoners. De site en de app kunnen helpen het eerste contact te maken.”

Geen computer? Anderen kunnen helpen
Heeft u geen computer of smartphone? Vraag dan iemand anders om u te helpen bij het plaatsen van uw (hulp)vraag of aanbod op WassenaarDoet.nl. Als het niet lukt met buren, vrienden of familie dan kunt u terecht bij de Vrijwilligerscentrale Wassenaar. Zij helpen u graag.

Meer activiteiten dit jaar vanuit wijkmanagement
De avond werd afgesloten door de wijkmanager van de gemeente, Danja Vocke. Er staan nog volop activiteiten op de kalender voor 2019. De eerste is NL Doet op 15 en 16 maart. Heeft u vragen of ideeën voor uw straat of buurt maar weet u niet waar u het beste kunt beginnen? Stuur dan een e-mail naar wijkmanagement@wassenaar.nl.