WASSENAAR - Veel mensen willen energie en gas besparen, maar vinden het lastig om een concreet plan te maken voor hun eigen huis. Gemeente Wassenaar is daarom op zoek naar inwoners met een energiezuinig huis die hun ervaringen willen delen met anderen via de Nationale Duurzame Huizen Route. Heeft u slimme duurzame stappen gezet zoals dakisolatie, radiatorfolie of een warmtepomp? Help dan anderen op weg door uw woning aan te melden als voorbeeld. U kunt uw verhaal online delen, of ook uw huis openstellen voor bezoekers op zaterdag 29 oktober en 5 november. Aanmelden kan via www.duurzamehuizenroute.nl/aanmelden

Duurzame Huizenroute

Al 10 jaar lang delen enthousiaste huiseigenaren in Nederland via Duurzame Huizenroute hun ervaringen met duurzaam wonen. Landelijk delen al meer dan 1.750 huiseigenaren online en offline hun ervaringen. Voor inwoners die hier ook mee aan de slag willen, is het ontzettend waardevol om eens een duurzaam huis te bezoeken. Hoe werkt een warmtepomp nou eigenlijk of hoe kun je het isoleren van je dak aanpakken? Op 29 oktober en 5 november kunnen bezoekers dit in de praktijk ervaren en vragen stellen aan een huiseigenaar.


Aanmelden

Gemeente Wassenaar doet dit jaar mee aan de Duurzame Huizen Route en is op zoek naar voorbeelden in de omgeving. Heeft u vanuit eigen ervaring tips over het duurzamer maken van uw huis? Meld uw woning dan aan via de website en deel uw verhaal. Of u nu grotere of kleinere maatregelen hebt genomen: alle ervaringen zijn welkom!