WASSENAAR - In verband met deze wegwerkzaamheden is de A44/N44 (Rijksstraatweg in Wassenaar) in beide richtingen afgesloten voor het verkeer van vrijdag 1 november 21.00 uur tot maandag 4 november 5.00 uur.

Het gaat om het deel tussen de afslag bij Leiden (afslag naar de N206) en de Landscheidingsweg N448 in Den Haag. Rijkswaterstaat plaatst borden met omleidingsroutes. Vanuit de zijstraten kun je niet de Rijksstraatweg op. Dit betekent bijvoorbeeld dat autoverkeer tussen Wassenaar en Voorschoten niet mogelijk is via de Papelaan. Alleen de kruising bij het Rozenplein blijft toegankelijk. Heeft u vragen over de bereikbaarheid? Bel het publieksnummer van Rijkswaterstaat: 0800- 8002.

In de communicatie werkt de gemeente samen met Rijkswaterstaat, de provincie en de aannemer. Er zijn goede afspraken gemaakt over de wederzijdse verantwoordelijkheden. Rijkswaterstaat is opdrachtgever voor dit werk en geeft actuele informatie op VanAnaarBeter.nl. De gemeentelijke communicatie zoomt vooral in op de lokale situatie. Iedere weggebruiker in Wassenaar en in mindere mate in Voorschoten krijgt met enig ongemak te maken. Geïnventariseerd is welke inwoners of partijen specifiek overlast ervaren omdat zij geen alternatief hebben. Voorbeelden zijn bedrijven, buurverenigingen, sportverenigingen die teams uit andere gemeenten ontvangen of zorgverleners zoals huisartsen.

Vertraging kan oplopen tot 30 minuten
De belangrijkste boodschap is dat iedereen die met de auto de weg opgaat rekening moet houden met vertraging. De fietspaden en ventwegen blijven gewoon toegankelijk. We hebben diverse aanpassingen gedaan ten opzichte van het vorige weekend. Kijk voor actuele informatie over de afsluitingen en omleidingen op de website: www.vananaarbeter.nl en op www.wassenaar.nl.