WASSENAAR - Vrijdag 26 februari 2021 heeft Lia de Ridder bekend gemaakt dat zij terugtreedt als wethouder van de gemeente Wassenaar.


Ze laat weten zich vanaf 2018 met veel passie ingezet te hebben voor de gemeente Wassenaar en haar inwoners. “De omstandigheden waren niet altijd gemakkelijk, maar het doel duidelijk: de inwoners een bestuur geven dat bij hen past. We hebben met het college grote stappen gezet. Ik ben trots op de bijdrage die ik daaraan heb kunnen leveren. In de afgelopen maanden heb ik echter ook steeds nadrukkelijker ervaren dat mijn ambities op de brede portefeuille waarvoor ik verantwoordelijk ben groter zijn dan ik in 0,6 fte kan waarmaken. En dat dat wringt. Alles overwegende ben ik tot de conclusie gekomen dat ik in de huidige omstandigheden niet langer de juiste persoon op de juiste plaats ben als wethouder in Wassenaar.”

Lia de Ridder was vanaf de start van het coalitieakkoord 2018 - 2022 -Wassenaar: Zelfstandig & Verantwoordelijk- portefeuillehouder Zorg, Volkshuisvesting, Cultuur, Onderwijs, Duurzaamheid en Burgerparticipatie. Ook was zij bestuurlijk gekoppeld aan het thema Duurzaam & Toekomstbestendig uit de realisatieaanpak Wassenaar 2030.

Burgemeester Leendert de Lange: “Ik vind het jammer dat Lia terugtreedt maar ik respecteer de persoonlijke afweging en haar keuze als collega en bestuurder. Ik heb Lia leren kennen als een betrokken, inhoudelijke en bevlogen wethouder met een warm hart voor de inwoners en maatschappelijke instellingen van Wassenaar. Ik dank haar voor haar bijdrage en het meehelpen aan het in de steigers zetten van het programma Wassenaar 2030. Voor nu worden haar taken waargenomen door de collega’s uit het college. Dit totdat een nieuwe wethouder de positie zal invullen.”