WASSENAAR - Norlandia kinderopvang start met een nieuwe groep voor peuters. De gemeente Wassenaar, het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), de Schooladviesdienst (SAD) en Norlandia zijn al langer samen in gesprek om voldoende peuteropvang plekken te creëren in Wassenaar.


Vanaf 16 maart start peutergroep de Spetters, aanmelden kan nog

Op maandag 16 maart start de nieuwe peutergroep bij Norlandia Zijlwatering aan de Burmanlaan in Wassenaar. De groep is op maandag, dinsdag en donderdag geopend van 9:00-13:00 uur. Er is ruimte voor maximaal 16 peuters per dag in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. Heeft u interesse of een vraag? Neem contact op met de afdeling planning en plaatsing van Norlandia 088 - 579 10 60 of planning@norlandia.nl.

Voorschoolse educatie peuteropvang

In Wassenaar bieden drie kinderopvanglocaties Voorschoolse Educatie peuteropvang aan. In deze vorm van peuteropvang wordt het educatieve programma Peuterplein gebruikt. De pedagogisch medewerkers van de peuteropvang creëren een stimulerende taalomgeving en prikkelen het zelf ontdekkend vermogen van de peuters. De medewerkers doen dit op een speelse, professionele manier. Ze worden opgeleid en begeleid door de School Adviesdienst.

Kans op een goede start bij op de basisschool

Kinderopvang draagt bij aan de ontwikkeling van taal en sociale vaardigheden. De vaardigheden die kinderen helpen om een goede start te maken op de basisschool. Maar kinderopvang is niet voor iedereen betaalbaar. Het Rijk draagt bij aan de kosten van kinderopvang van werkende ouders of verzorgers (kinderopvangtoeslag). De gemeente draagt bij aan de kosten van peuteropvang voor ouders die niet allebei werken en dus geen recht hebben op kinderopvangtoeslag van het Rijk (peuteropvang-subsidie). De hoogte van de bijdrage in de kosten voor peuteropvang hangt af van uw inkomen. Uw peuteropvang kan u meer vertellen over deze regeling.