WASSENAAR - Tijdens Burendag onthulde wethouder Zweerts de Jong (wijken) een bord in de Muizentuin over de ontstaansgeschiedenis van de wijk en de tuin. “De Muizentuin is een goed voorbeeld van de olievlekwerking die een bewonersinitiatief kan hebben. Het idee om de boomspiegels te beplanten is uitgegroeid tot een prachtige tuin en een volledig opgefleurde wijk. Dit is Wassenaar zijn we samen!”, aldus de wethouder.

Tijdens de eerste bijeenkomst Wassenaar zijn we samen vertelden bewoners van de Strandwal dat ze hun buurt wilden opfleuren. Samen met de gemeente werden de boomspiegels beplant en later ook andere plekken in de straat. Dit bracht verbinding in de wijk. Maar wat te doen met het Muizenplein op de hoek van de Strandwal en de Klokbekerkreek? Een groep bewoners stond op om dit ‘lelijke’ stukje groen vol keien aan de voorkant van hun wijk aan te pakken. Er werd een kleurrijke tuin aangelegd: het Muizenplein werd de Muizentuin. Een plek om samen te tuinieren, maar ook om andere sociale bijeenkomsten te vieren. Zoals NL Doet, de Landelijke Opschoondag en Burendag. In de week voor Burendag hebben bewoners en de gemeente de boomspiegels in de omliggende straten klaargemaakt voor beplanting én opnieuw beplant.

Er was meer te doen op Burendag

In de Muizentuin werd zaterdag 28 september niet alleen het informatiebord onthuld, maar konden buurtbewoners ook een insectenhotel maken. Deze workshop was een samenwerking tussen de wijkvereniging Weteringpark 1 en Scoutinggroep Van Woesik. In het Deijlerhuis aan de Hofcampweg lunchten bewoners met hun buren. En in Kerkehout werd er, ondanks het slechte weer, een rommelmarkt georganiseerd in het buurtcentrum. Op meerdere plaatsen in het dorp stonden tenten waar buren elkaar konden ontmoeten.

Buurten leuker en veiliger dankzij contact

Burendag wordt ieder jaar op de vierde zaterdag in september gevierd. Het is een dag waarop de buurt samenkomt en waarbij mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Dat is belangrijk. Want als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor de buurt, ervaren ze hun wijk als leuker, socialer en veiliger.

Wilt u zich ook inzetten voor uw buurt?

Wilt u meer weten over wat er mogelijk is in uw straat, wijk of buurt? Neem contact op met wijkmanagement@wassenaar.nl of bel met Danja Vocke 06-21181632.

Bent u geïnteresseerd in het onderhoud van een stukje openbaar groen, het zogenaamde adoptiegroen? Kijk voor meer informatie op www.wassenaar.nl/meedoenmetgroen