WASSENAAR - Op donderdag 24 augustus jl. werd de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van het Rijnlands Lyceum in Wassenaar. Het gaat hier om een energiezuinig en eigentijds schoolgebouw wat verrijst aan de Backershagenlaan en komt tegemoet aan de vraag van ruim 300 internationale leerlingen.


“Wat een feestdag voor het voortgezet onderwijs in Wassenaar. Als het gebouw vanaf schooljaar 2024 opengaat, heeft Wassenaar er een prachtige voorziening bij met een volwaardige Internationale Diplomalijn. Een aanwinst voor ons dorp en de regio om trots op te zijn”, aldus Ritske Bloemendaal, wethouder Sociaal domein, wonen en onderwijs.

Internationaal onderwijs

Wassenaar biedt een breed pallet aan internationaal onderwijs zoals de Indonesische school en de Amerikaanse school (ASH). De aanwezigheid van de Amerikaanse ambassade, de veertig ambassadeurs die woonachtig zijn in ons veilige en groene dorp heeft dan ook een grote aantrekkingskracht op internationale bedrijven en instellingen in de Haagse regio die een -tijdelijk- ‘thuis’ zoeken voor hun medewerkers.

Van links naar rechts: wethouder Ritske Bloemendaal, 2 scholieren van het Rijnlands Lyceum, rector van het Rijnlands Lyceum Wendy Groen, oud-rector van het Rijnlands Lyceum Jan Leuiken en bestuurder van De Stichting Het Rijnlands Lyceum Arjan Kastelein.

Rijnlands Lyceum Wassenaar opent internationale school

In september 2019 opende het Rijnlands Lyceum Wassenaar haar deuren voor internationale studenten onder de naam 'Internationale School Wassenaar – Rijnlands Lyceum. De internationale School Wassenaar wordt gevormd als onderdeel van het Rijnlands Lyceum Wassenaar. Zo wordt het voor expatstudenten mogelijk om internationaal onderwijs te volgen in het kader van een Nederlandse middelbare school. Kinderen van expats zullen als zodanig deel uitmaken van de lokale gemeenschap. De gemeenteraad heeft dan ook circa €6 miljoen beschikbaar gesteld om de uitbreiding mede mogelijk te maken.

Bekijk hier het filmpje van het slaan van de eerste paal op YouTube: