WASSENAAR - De gemeente Wassenaar lanceert een actie voor kleine verduurzamingsmaatregelen, besparingsadvies en een inkooptraject. De actie komt in samenwerking met Winstuitjewoning, Buurkracht en 070Energiek tot stand. Hiermee helpt de gemeente woningeigenaren om maatregelen te treffen die de energierekening kunnen verlagen en het huis comfortabeler maken.

De actie omvat een breed aanbod van energiebesparende maatregelen. Naast Energyparty’s, een voucher voor kleine maatregelen en een duurzaamheidsadvies is hierin ook een brede inkoopactie voor grotere maatregelen meegenomen. Inwoners worden hierover direct na de zomervakantie geïnformeerd via een brief met de voucher en een duurzaamheidsadvies voor de woning. De regeling is tot 31 maart 2021 van toepassing.

Buurtteams
De actie is een aanvulling op het eerste verduurzamingsaanbod van de Buurtteams voor de wijken de Kieviet, Deijleroord, Nieuw Wassenaar en Centrum. Zij hebben zich samen belangeloos ingezet voor een collectief zonnepanelenaanbod. Hoe meer mensen meedoen, hoe groter de voordelen voor bewoners én het milieu, is de gedachte van de initiatiefnemers. Daarom kunnen inwoners van andere buurten ook gebruik maken van het aanbod voor zonnepanelen. Aan de digitale burenbijeenkomst van 8 juli (klik hier om terug te kijken) namen meer dan 200 inwoners deel.
Wethouder De Ridder: ‘Een resultaat waar de initiatiefnemers trots op mogen zijn en waar ik hen als wethouder Duurzaamheid heel dankbaar voor ben. Samen maken we van Wassenaar een duurzaam dorp, waar iedereen aan meedoet!’ De vrijwillige Buurtteams zijn ontstaan tijdens de Klimaattafel die de gemeente Wassenaar regelmatig organiseert. Stichting Buurkracht ondersteunt de teams. Een vrijblijvende offerte aanvragen kan nog steeds (klik hier voor het deelnameformulier).

Lokale Energie Strategie
De gemeentelijke verduurzamingsactie is één van de acties die voortkomt uit de Lokale Energie Strategie waarin de gemeente zich richt op het volledig terugdringen van CO2-uitstoot. Kijk voor meer informatie op www.wassenaar.nl/les of stuur een e-mail naar les@wassenaar.nl. Heeft u vragen over de buurtinitiatieven of wilt u zelf een initiatief starten? Stuur dan een e-mail naar klimaattafel@wassenaar.nl.