WASSENAAR - Tijdens de raadvergadering van dinsdag 28 juni zijn de vier nieuwe wethouders van de gemeente Wassenaar geïnstalleerd: Caroline Klaver-Bouman (VVD), Henri Hendrickx (Hart voor Wassenaar), Bart Boon (Lokaal Wassenaar) en Aart van Sloten (GroenLinks). Zij vormen samen met burgemeester Leendert de Lange het college.


De coalitiepartijen presenteerden afgelopen zaterdag hun coalitieakkoord ‘Zelfbewust, duurzaam en realistisch’. In het coalitieakkoord is ook de portefeuilleverdeling van het nieuwe college geschetst. Caroline Klaver-Bouman wordt wethouder Mens en Maatschappij. Henri Hendrickx neemt de portefeuille Bestuur en Middelen voor zijn rekening. Bart Boon wordt wethouder Fysieke Leefomgeving. Aart van Sloten wordt verantwoordelijk voor de portefeuille Natuur, Klimaat en Mobiliteit.

Afscheid vertrekkende wethouders

Met de installatie van de nieuwe bestuurders nam de raad afscheid van de vertrekkende wethouders: Kees Wassenaar (VVD), Inge Zweerts de Jong (LW!), Hubert Schokker (CDA) en Ritske Bloemendaal (D66). Schokker en Bloemendaal blijven wel nog actief in de raad.

Nieuwe raadsleden

Vanwege hun benoeming als wethouder, traden Klaver-Bouman, Hendrickx en Boon af in de raad. Bij zijn afscheid ontving raadslid Boon een Koninklijke onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten tijdens 16 jaar raadslidmaatschap. In de raadsvergadering van 5 juli worden drie nieuwe raadsleden geïnstalleerd.