WASSENAAR - De Dag van het kasteel vindt dit jaar voor de 12de keer op maandag 10 juni.

Vanuit Raadhuis De Paauw in Wassenaar kan per koets of te voet de Prins Frederiks Parkenroute worden verkend.

Prins Frederik der Nederlanden, zoon van koning Willem I, legde in de 19de eeuw een parkenroute aan over zijn uitgestrekte bezittingen in Voorschoten en Wassenaar. Als gevolg van versnippering na zijn overlijden is een deel van de route niet meer als zodanig herkenbaar. Toch zijn grote delen van de route nog aanwezig. De gemeente Wassenaar en Voorschoten hebben deze route weer in kaart gebracht.

Op maandag 10 juni vanaf 10.00 uur vertrekt ieder uur een koets vanaf raadhuis |De Paauw, Raadhuislaan 22. De laatste koets vertrekt om 15.00 uur. Ook is het mogelijk deel te nemen aan een van de schilder- of teken workshop in het park van De Paauw. Schilder of teken samen met twee docenten die hun atelier in het park hebben, de mooiste plekjes waar prins Frederik en echtgenote prinses Louise genoten van het buitenleven. Natuurlijk kan je zelf op avontuur gaan en de route verkennen. Vanwege de beperkte capaciteit is voor deelname aan een van de workshops of een rit per koets aanmelden noodzakelijk via parkenrouteprinsfrederik@gmail.com.

Meer informatie op www.wassenaar.nl/parkenroute.

Aan de hand van het fietsknooppunten-netwerk zijn in Zuid-Holland speciale fietsroutes ontwikkeld langs de buitenplaatsen en landgoederen. Zie daarvoor de website van fietsnetwerk. Via de website landgoedwandelen.nl zijn wandelroutes over de verschillende parken te vinden. Zie voor het volledige programmaoverzicht www.dagvanhetkasteel.nl.