WASSENAAR - Alle Wassenaarse peuters van 2,5 tot 4 jaar kunnen twee dagdelen per week naar een voorschoolse voorziening. Dit heeft de gemeenteraad van Wassenaar vastgesteld in de subsidieregeling Kindgebonden financiering peuteropvang. Het kan gaan om een plek bij de kinderopvang of bij een peuterspeelzaal. Zo krijgt ieder kind de kans op een goede start op de basisschool.

Peuteropvang draagt bij aan de ontwikkeling van taal en sociale vaardigheden. Daarom vindt de gemeente het belangrijk dat dit voor iedereen betaalbaar is. Zo krijgen alle kinderen de kans om een goede start te maken op de basisschool. Wethouder Inge Zweerts de Jong: “Gratis opvang voor peuters komt er niet, maar de gemeente investeert dusdanig dat de peuteropvang voor ieder gezin betaalbaar is. Elke peuter kan in Wassenaar 2 x 3 uur per week gebruik maken van peuteropvang.”

De gemeente draagt bij in de kosten als u geen kinderopvangtoeslag krijgt
Niet iedereen kan de peuteropvang zelf betalen. Het Rijk draagt bij aan de kosten van kinderopvang van werkende ouders of verzorgers (kinderopvangtoeslag). De gemeente draagt bij in de kosten van kinderopvang voor ouders die niet allebei werken en dus geen recht hebben op kinderopvangtoeslag van het Rijk.

De hoogte van de gemeentelijke bijdrage hangt af van uw inkomen
Hoe lager uw inkomen, hoe hoger de gemeentelijke bijdrage. De gemeente hanteert de landelijk vastgestelde prijs van maximaal € 8,02 per uur. De regeling geldt vanaf 1 januari 2019. Via de opvang ontvangen gezinnen een brief met meer informatie over de regeling.