WASSENAAR - “Laten we samen de nieuwe inrichting van het centrum testen en breng uw stem uit.” Dat was in juni de oproep van wethouder Caroline Klaver (Economie en mobiliteit) aan de inwoners van Wassenaar. Dat is veelvuldig gedaan en drie stemmers zijn beloond met een waardebon.

Het centrum van Wassenaar gaat in 2022 op de schop. De oplettende inwoner en bezoeker merkt nu al dat er hard gewerkt wordt om het centrum een (nog) aantrekkelijkere plek te maken. Zo zijn er al diverse winkel- en horecapanden in het centrum prachtig opgeknapt, zijn er fiets parkeergelegen bij gekomen, kunt u tegenwoordig uw boodschappen online bij meerdere winkels bestellen en laten bezorgen met een elektrische bakfiets (Peddler) en zijn er openbare (minder valide) toiletten door ondernemers beschikbaar gesteld, herkenbaar door een sticker op het raam. Ook is een proefvlak in de Langstraat, ter hoogte van de Boeketterie en Guapa, aangelegd om de nieuwe inrichting van het centrum te testen.

Proefvlak
In juni is iedereen uitgenodigd een stem uit te brengen op de verschillende soorten klinkers, natuurstenen tegels en legverbanden. En dat is veelvuldig gedaan! De stemmen zijn inmiddels meegenomen in de keuze van de uiteindelijke inrichting. Wel een puntje van aandacht: de uitstallingsstroken voor de winkelpanden blijken na verloop van jaren toch te glad te worden. “We willen een aantrekkelijk, toekomstbestendig, goed functionerend centrum,” aldus wethouder Caroline Klaver. ”Dat betekent ook dat we bij mogelijke gladheid van tegels, op zoek moeten naar een vervangend product met dezelfde uitstraling. Dat is het mooie van een proefvlak. We zien direct wat wel en niet werkt. Ook de geplaatste lantaarnpaal gaat weg. Die is voor deze locatie te hoog. We gaan alle authentieke lantaarnpalen in het centrum opknappen, zodat ze er weer heel wat jaren mooi bij staan.”

Winnaars

Onder alle stemmers van het proefvlak heeft gemeente Wassenaar drie waardebonnen verloot. Op vrijdag 24 september namen mevrouw Bosman, de heer Singer en de heer Spoel de prijs in ontvangst. Zij mogen ieder €100 in het centrum van Wassenaar besteden.

In 2022 beschikt Wassenaar over een centrum dat past bij de eisen van de huidige tijd: gevarieerd, toegankelijk, veilig én groen. Een plek die uitnodigt tot verblijf, voor jong en oud. Benieuwd naar het Inrichtingsplan voor het centrum van Wassenaar? Kijk dan op Inrichtingsplan centrum Wassenaar | Wassenaar.