WASSENAAR - Binnenkort start Rijkswaterstaat met werkzaamheden aan de A44/N44. Tijdens drie weekenden wordt er nieuw asfalt gelegd en worden herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Het eerste weekend is van vrijdag 13 september tot en met maandagochtend 16 september.

In verband met deze wegwerkzaamheden is de A44/N44 (Rijksstraatweg in Wassenaar) tijdens drie weekenden in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Dit gebeurt in de volgende drie weekenden:

  • Van vrijdag 13 september 21.00 uur tot maandag 16 september 5.00 uur
  • Van vrijdag 18 oktober 21.00 uur tot maandag 21 oktober 5.00 uur
  • Van vrijdag 1 november 21.00 uur tot maandag 4 november 5.00 uur

Het gaat om het deel tussen de afslag bij Leiden (afslag naar de N206) en de Landscheidingsweg N448 in Den Haag. Rijkswaterstaat plaatst borden met omleidingsroutes. Vanuit de zijstraten kun je niet de Rijksstraatweg op. Dit betekent bijvoorbeeld dat autoverkeer tussen Wassenaar en Voorschoten niet mogelijk is via de Papelaan. Alleen de kruising bij het Rozenplein blijft toegankelijk.

Wethouder Caroline Klaver van Wassenaar: ”Bij dit soort werkzaamheden komt weer naar voren hoe kwetsbaar onze gemeente is als het gaat om bereikbaarheid. Deze werkzaamheden zijn noodzakelijk, maar zorgen voor extra overlast. Met alle partijen zijn we in overleg om onze inwoners te informeren om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Maar let wel, overlast zal er zijn. Tijdens de afsluitingen zal het verkeer onvermijdelijk voor drukte zorgen binnen Wassenaar en zal het verkeer op de uitvalswegen opstropen. We streven ernaar om iedereen te bereiken zodat iedereen zich hierop kan voorbereiden. Bijvoorbeeld door in het weekeinde meer de fiets te nemen, of bezoekers te waarschuwen.“

In de communicatie werkt de gemeente samen met Rijkswaterstaat, de provincie en de aannemer. Er zijn goede afspraken gemaakt over de wederzijdse verantwoordelijkheden. Rijkswaterstaat is opdrachtgever voor dit werk en geeft actuele informatie op VanAnaarBeter.nl. De gemeentelijke communicatie zoomt vooral in op de lokale situatie. Iedere weggebruiker in Wassenaar en in mindere mate in Voorschoten krijgt met enig ongemak te maken. Geïnventariseerd is welke inwoners of partijen specifiek overlast ervaren omdat zij geen alternatief hebben. Voorbeelden zijn bedrijven, buurverenigingen, sportverenigingen die teams uit andere gemeenten ontvangen of zorgverleners zoals huisartsen.

Tijdens het eerste weekend is het Open Monumentendag en wordt het Weekend van Voorschoten gehouden. Bezoekers wordt aangeraden om als het mogelijk is vooral zoveel mogelijk per fiets de evenementen te bezoeken.

Vertraging kan oplopen tot 30 minuten

De belangrijkste boodschap is dat iedereen die met de auto de weg opgaat rekening moet houden met vertraging, de verwachting is tussen de 10 en 30 minuten. De fietspaden en ventwegen blijven gewoon toegankelijk. De werkzaamheden vinden alleen plaats in de weekends. Doordeweeks is de Rijksstraatweg volledig beschikbaar. Kijk voor actuele informatie over de afsluitingen en omleidingen op de website: www.vananaarbeter.nl en op www.wassenaar.nl