WASSENAAR - Voorschoten en Wassenaar hebben met het bestuur van de HMC ziekenhuizen gesproken om de noodzaak van goed bereikbare ziekenhuiszorg duidelijk te maken. Wethouders Zorg, Nanning Mol (Voorschoten) en Inge Zweerts de Jong (Wassenaar) zijn het er over eens: “Onze eerste zorg is dat inwoners ook in de toekomst bij acute zorg snel geholpen kunnen worden. En dat aanrijtijden ruim binnen de norm blijven. Ook als het druk is op de weg.”

Tijdens dit gesprek, waaraan ook Den Haag en Leidschendam-Voorburg deelnamen, hebben de gemeenten aandacht gevraagd voor de bereikbaarheid van de verschillende ziekenhuizen. Hoewel ziekenhuis Westeinde in kilometers niet heel ver van Voorschoten of Wassenaar ligt, is het verkeer in de stad vaak zo druk dat je er toch heel lang over doet. Verder hebben de gemeenten aangegeven dat het belangrijk is dat patiënten en inwoners weten waar zij aan toe zijn. Zij hebben het bestuur van het ziekenhuis dan ook opgeroepen zo snel mogelijk te communiceren. Ten slotte hebben de gemeenten aandacht gevraagd voor de aanrijtijd van ambulances. HMC heeft aangegeven dat zij bij elk scenario aan de gestelde normen voor de aanrijtijden blijven voldoen.

Na 24 januari opnieuw in gesprek
HMC presenteert op 24 januari haar visie op de ziekenhuiszorg in de regio. Gemeenten en bestuur hebben afgesproken dat zij daarna opnieuw bij elkaar komen.