WASSENAAR - Met 2428 gewipte tegels is Wassenaar op plaats 36 geëindigd in het NK Tegelwippen. Tot en met 30 september kon iedereen tegels in zijn tuin eruit halen en groen erin planten. Gewipte tegels konden aangemeld worden via nktegelwippen.nl en zo werd de landelijke stand bijgehouden.

Meerdere initiatieven in Wassenaar

Door heel Wassenaar zijn verschillende initiatieven ontstaan om de tegelstand in Wassenaar zo hoog mogelijk te krijgen. De Groene Meent organiseerde meerdere acties, onder andere de buurtactie in de Pieter Maritzstraat, de Vrijwilligerscentrale Wassenaar is gaan tegelwippen op haar eerste WassenaarDoet Doe Dag’ en Scouting Van Woesik haalde tijdens NL Doet maar liefst 200 tegels eruit.

Uitdaging met gemeente Leiderdorp

Wassenaar ging de uitdaging met gemeente Leiderdorp aan om te strijden wie de meeste tegels kon wippen. Wethouder Hubert Schokker hielp mee bij deze strijd door inwoners een helpende hand toe te steken tijdens het tegelwippen door mee te helpen met het eruit halen van de stenen, maar ook door planten beschikbaar te stellen aan inwoners die hun tuin wilde vergroenen. ‘Groen is belangrijk omdat het onder andere zorgt voor verkoeling en schaduw. En het zorgt voor een goede waterafvoer. Stenen verkoelen niet op een hete dag en laten ook geen water door bij regen. Al dat regenwater kan het riool overbelasten. Daarom ben ik er ontzettend trots op dat zoveel Wassenaarders het NK Tegelwippen omarmt hebben en dat we daardoor met elkaar op de 36ste plek zijn geëindigd.’


Zelf aan de slag

Ook al is het NK Tegelwippen nu ten einde, het is nog steeds belangrijk om meer groen in onze leefomgeving te creëren. Bijvoorbeeld door meer groen en vaste planten in uw eigen achtertuin te planten. Voor ideeën hiervoor kunt u bijvoorbeeld kijken op www.nktegelwippen.nl . Maar u kunt ook een stukje groen adopteren, bijvoorbeeld een boomspiegel. Kijk hiervoor op www.wassenaar.nl/meedoenmetgroen.