WASSENAAR - De gemeente Wassenaar is op maandag 10 mei gestart met werkzaamheden om de Wassenaarse Slag op te knappen. Dit moet bijdragen aan het creëren van een aantrekkelijke kustplaats. Samen met de strandexploitanten is in de afgelopen periode gewerkt aan een breed gedragen plan. De verwachting is dat de oplevering nog voor de start van de zomervakantie op 18 juni kan plaatsvinden.

De Wassenaarse Slag kent als kleinschalig familiestrand een lange traditie. Dit kleinschalige -en historische karakter wil de gemeente behouden, aanpassen aan de eisen en behoeften van deze tijd (ook gelet op de 1,5 m richtlijnen) en kwalitatief versterken. Een aantrekkelijk, duurzaam en bereikbaar strand met een eigen identiteit is een belangrijk visitekaartje voor Wassenaar.

Regenboog-vlak
Een van de wensen die uit de gesprekken met de strandexploitanten naar voren is gekomen, is om de entree van het strand, de rotonde, het wandelpad daar naartoe en het strand zelf te revitaliseren. Daarnaast is door de gemeenteraad de wens uitgesproken om het symbool van inclusiviteit, de regenboogvlag een prominente rol te geven op de rotonde. Iedereen is immers welkom in Wassenaar. Dit is binnenkort terug te zien in de vorm van een regenboog-vlak op de rotonde, dat ook kan worden gebruikt als selfiepunt.

Ook de vuurtoren op de rotonde bij de entree wordt aangepakt. Het krijgt de originele rood/wit kleur met bovenin een duurzaam verlichtingselement. Daarnaast krijgt het gebied nieuwe fietsparkeerplaatsen en robuuste vaste afvalbakken die grotendeels gemaakt zijn van natuurlijke materialen.

Een moment van rust en uitzicht
Lopend van de parkeerplaats De Kuil over het nieuwe schelpenpad, komt een mooi uitzichtpunt. Hier wordt een verhoogd zitje gecreëerd waar je prachtig naar de duinen en de zee kan kijken. Dit alles wordt gemaakt in zandgeel. De ophoging wordt zodanig ingericht dat eventuele uitbreiding in de toekomst mogelijk is.

Blauwe vlag
Al jaren wappert de blauwe vlag bij de Wassenaarse Slag als teken dat het strand voldoet aan de internationale standaarden van een schoon en veilig strand. Daarom is de gemeente zeer verheugd dat zij dit jaar weer de blauwe vlag heeft behaald. Ook dit draagt in belangrijke mate bij aan een sterk imago van de Wassenaarse Slag.

Minecraft
De kinderen van groep 7 van de Herenwegschool denken op dit moment hard na over hoe de Wassenaarse Slag er in doe toekomst volgens hen uit zou moeten zien. In een uniek project bouwen ze de Slag virtueel na in het computerprogramma Minecraft. Tijdens de kick-off op 29 april zijn ze daarvoor in gesprek gegaan met strandtent- en kioskhouders, de exploitant van het parkkeerterrein, de Wassenaarse Reddingsbrigade en de surfclub, om inbreng voor hun voorstel op te halen. Hun eindresultaat presenteren ze aan de gemeenteraad.