WASSENAAR - De Wereldwinkel Wassenaar bestaat dit jaar 40 jaar en dat werd op vrijdag 28 juni uitgebreid gevierd! De cadeauwinkel voor eerlijke handel, volledig gerund door een enthousiaste groep van ongeveer 25 vrijwilligers, zet zich al vier decennia in voor een eerlijkere wereld. Vandaag de dag is de Wereldwinkel uitgegroeid tot een volwaardige winkel die Fairtrade-producten verkoopt en zo bijdraagt aan een beter bestaan voor de producenten.

40-jarig bestaan

Ter ere van het 40-jarig bestaan is er tijdens de maand juni een speciale consumentenactie georganiseerd. Bezoekers van de winkel maakten kans op het bronzen beeldje "Dansend de wereld rond" uit Burkina Faso. Mevrouw Lizzie Langenkamp uit Leiden is de gelukkige winnares en mocht de prijs afgelopen vrijdag in ontvangst nemen van wethouder Cultuur, Ronald Zoutendijk.

Wethouder Zoutendijk: "Ik neem mijn petje af voor de manier waarop jullie initiatief is uitgegroeid tot een volwaardige, prachtige winkel! Jullie dragen bij aan een eerlijkere wereld door deze winkel met zoveel enthousiasme te runnen. De Wereldwinkel is een aanwinst voor ons mooie dorp."