WASSENAAR - Op maandag 18 januari wordt vlakbij de rotonde aan de Lange Kerkdam gestart met het schoonmaken van drie rioolbuizen en het verwijderen van obstakels (wortels, drijfvuil zoals blikjes en papier) uit de buizen.


Het schoonmaken is nodig om de rioolbuizen aan de binnenzijde van een nieuwe gladde laag te voorzien, zodat deze weer helemaal waterdicht zijn. Men verwacht dat de werkzaamheden op woensdag 20 januari klaar zijn. Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden: bij vorst of veel regen worden de werkzaamheden gestaakt.

Verkeersmaatregelen en omleiding
Voor de werkzaamheden wordt een deel van de rijbaan aan de Lange Kerkdam, net voor de rotonde, afgezet. Het verkeer, dat richting de Lange Kerkdam wil gaan, wordt over de Rijksstraatweg omgeleid naar de Rozenweg. Vanaf de Rozenweg kan de weg vervolgd worden via de Deijlerweg en de Van Zuylen van Nijeveltstraat. De omleiding wordt met gele borden aangegeven. Er wordt gewerkt tussen 07.00 en 19.00 uur, buiten de werktijden is doorgang op de rotonde wel mogelijk.