WASSENAAR - Een drietal prominente bomen en een mix van duinbeplanting markeren de entree van het centrum winkelgebied vanaf de Lange Kerkdam in Wassenaar. Deze week plantte wethouder Klaver (economische ontwikkeling, verkeer en vervoer) de laatste plant voor oplevering, waarna zij de nieuwe rotonde officieel opende.


Start van een levendig centrum

De gemeente, ondernemers en pandeigenaren werken samen aan een toekomstbestendig centrumgebied met een hoogwaardige identiteit en een herkenbare uitstraling. De metamorfose van de rotonde aan de Lange Kerkdam – centrum is de Kick Off voor de herinrichting van het centrum winkelgebied.

Wethouder Klaver: ‘We werken aan centrum dat uitnodigt tot verblijf, voor jong en oud. Het gaat om een ontspannen plek waar bewoners en bezoekers graag winkelen en recreëren. De rotonde is de opmaat naar een stijlvol, persoonlijk en authentiek centrum met een uitstraling die daarbij hoort en die Wassenaar verdient.’

Na de bouwvakvakantie vindt de herinrichting van het centrum plaats. In voorbereiding daarop gebeurt nu al veel. Zo zijn er al diverse winkel- en horecapanden prachtig opgeknapt, zijn er al diverse fiets parkeergelegenheden bij gekomen, is er toeristische bewegwijzering aangebracht en zijn er openbare (minder valide) toiletten door ondernemers beschikbaar gesteld, herkenbaar door een sticker op het raam. Ook is een proefvlak in de Langstraat aangelegd om de nieuwe inrichting van het centrum te testen.

Landgoed aan Zee

Wassenaar ligt in het prachtige gebied Nationaal Park Hollandse Duinen, het brede Zuid-Hollandse kustgebied van Hoek van Holland tot Hillegom. Met beplanting die refereert aan de nabijgelegen duinvegetatie wil Wassenaar het centrum als “Landgoed aan zee” en als onderdeel van Hollandse Duinen nog duidelijker positioneren. Wethouder Klaver kijkt uit naar het eindresultaat: ‘In 2023 beschikt Wassenaar over een centrum dat past bij de eisen van de huidige tijd: gevarieerd, toegankelijk, veilig én groen.’