AMSTERDAM - ADO Den Haag heeft de kans om koploper van de Keuken Kampioen Divisie te worden laten liggen. Op bezoek bij hekkensluiter Jong Ajax bleven de groen-gelen op 0-0 steken.

Koploper Roda JC verloor afgelopen zaterdag met 0-1 van Willem II en dat betekende dat ADO Den Haag maandag de koppositie kon overnemen. Dan moest de ploeg van trainer Darije Kalezic wel winnen op De Toekomst. ADO gaf direct na het eerste fluitsignaal druk naar voren en kreeg ook al snel de eerste kansen. Charlie Setford van Jong Ajax hield zijn doel echter schoon.

Kort na rust was er een grote kans voor Jong Ajax, maar Jaydon Banel kreeg de bal van dichtbij niet langs ADO-keeper Kilian Nikiema. De bezoekers speelden een teleurstellende tweede helft en maakten dan ook geen aanspraak op de nodige zege.