DEN HAAG - ADO Den Haag heeft voor het eerst sinds 18 augustus, toen het thuis van Roda JC verloor, weer eens een wedstrijd verloren. SC Cambuur, dat onder Henk de Jong aan een opmars bezig is, won met 1-2 in de hofstad.

Nadat Remco Balk namens de Friezen al dicht bij de openingstreffer was geweest, zorgde Fedde de Jong zeven minuten voor rust voor de 0-1 door ADO-doelman Kilian Nikiema na een steekpass van Daniel van Kaam te omspelen.

Vlak na rust verdubbelde Roberts Uldrikis deze score op aangeven van Sekou Sylla. De kansen van ADO leken verkeken toen invaller Silvinho Esajas al snel rood kreeg voor een harde overtreding op Van Kaam, maar in de slotfase maakte Henk Veerman uit een strafschop nog de aansluitingstreffer. De vierde zege op rij van SC Cambuur kwam echter niet meer in gevaar