DEN HAAG - Het op de vierde plaats staande ADO Den Haag heeft maandagavond flink uitgehaald in de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht.

De ploeg van trainer Darije Kalezic beleefde een sterke eerste helft, waarin het de beloften van FC Utrecht volledig overrompelde. Op aangeven van Henk Veerman opende Jort van der Sande de score en na een rake kopgoal van Joel Ideho, waar Van der Sande de assist gaf, completeerde de aanvaller in het eerste bedrijf een hattrick. Van der Sande kopte eerst een voorzet binnen en schoot bij de 4-0 vanuit de draai de bal knap in de verre hoek.

Na rust liep ADO nog verder weg door doelpunten van Daryl van Mieghem en Malik Sellouki (6-0). ADO Den Haag staat nu op vijf punten achterstand van koploper Willem II.