ROTTERDAM - Na weken van ellende leek FC Volendam donderdagavond lang op weg naar een stunt in De Kuip. In de blessuretijd wist Feyenoord echter alsnog de zege te pakken: 3-1.

FC Volendam van interim-trainer Michael Dingsdag trok direct een oranje muur op, maar Feyenoord leek daar aanvankelijk niet al teveel problemen mee te hebben.Giménez had al een fikse kans gemist toen na een klein kwartier Timber hard binnenschoot. De bezoekers bleven echter geconcentreerd verdedigen en maakten plots de gelijkmaker. Zeefuik speelde zichzelf knap vrij en rondde minstens net zo beheerst af.

Feyenoord had ook na rust veruit het meeste balbezit, maar creëerde evenwel weinig tegen het strijdende Volendam. Gimenez kreeg in de slotfase twee kansen. Hij miste de eerste, maar de tweede kopte hij binnen in de vierde minuut van de blessuretijd, op aangeven van invaler Dilrosun. Keeper backhaus ging nog mee naar voren om iets te berkstelligen voor FC Volendam, waardoor Paixao in een leeg doel kon scoren.