ROTTERDAM - Feyenoord heeft dankzij een treffer in blessuretijd een punt overgehouden aan de stadsderby bij Sparta: 2-2. Het was het tweede gelijke spel voor de landskampioen nadat op de openingsdag met 0-0 gelijk was gespeeld tegen Fortuna Sittard.

In de eerste helft was het tempo laag en vielen vooral de vele foute passes op. Jahanbakhsh zag een schot net naast gaan en doelman Olij stopte bekwaam schoten van Gimenez en Stengs. Sparta kwam er een paar keer gevaarlijk uit en kwam dankzij een schot uit de draai van Brym kort voor de rust op voorsprong.

Brym liet Wellenreuther na de rust met een prachtig schot opnieuw kansloos. Gimenez bracht de spanning met een rake kopbal terug. Na een gemiste kans van Clement die vergat de zege voor Sparta veilig te stellen bezorgde de 17-jarige debutant Sauer Feyenoord in de blessuretijd alsnog een punt.