ROME - Feyenoord zakt van plaats één naar plaats drie in groep E van de Champions League. In Rome liep het tegen een onnodige 1-0 nederlaag op bij Lazio.

In een felle openingsfase, waarin Nieuwkoop heel vroeg geel onterecht kreeg en even later uitviel met een hoofdblessure, nam Feyenoord de regie in handen. Keeper Provedel weerhield Giménez van de openingstreffer en ook Paixao was dicht bij een treffer, maar miktej in het zijnet. Lazio kwam er eigenlijk niet aan te pas, maar kort voor rust scoorde het toch in de omschakeling. Immobile rondde beheerst af.

Feyenoord bleek niet van slag en was ook na rust de bovenliggende partij. Uit een hoekschop kopte Giménez net voorlangs. Met het inbrengen van Janhanbakhsh zette Feyenoord nog eens extra druk. Lazio werd flink vastgezet, maar de tijd begon te dringen en dat had zijn effect op het spel van de Rotterdammers. Feyenoord beet zich stuk op de Romeinse muur, al kopte Ueda alsnog bijna binnen in de blessuretijd.