HELMOND - Dankzij opnieuw twee treffers van KKD-topscorer Martijn Kaars, waarvan de beslissende uit een strafschop, heeft Helmond Sport vrijdagavond met 3-2 van ADO Den Haag gewonnen.

Arno Van Keilegom en Martijn Kaars scoorden allebei al binnen tien minuten na de aftrap voor de thuisploeg. Henk Veerman halveerde de achterstand halverwege de eerste helft, en even voor het uur kopte de Volendammer zijn ploeg langszij.

ADO wilde na die gelijkmaker graag meer, maar moest tien minuten voor tijd pas op de plaats maken. Giannis Botos versierde een strafschop, Kaars schoot raak en won met zijn veertiende goal van het seizoen een wasdroger van de plaatselijke witgoedhandelaar. ADO Den Haag ziet door de nederlaag de achterstand op koploper Willem II oplopen tot acht punten.