ROTTERDAM - PSV heeft de koppositie in de eredivisie nog steviger in zijn greep. De ploeg van Peter Bosz boekte in De Kuip tegen Feyenoord de veertiende zege op rij en heeft nu een voorsprong van tien punten op de Rotterdammers.

In een rommelige eerste helft met veel strijd slaagde geen van beide ploegen erin de ander zijn wil op te leggen. PSV kwam iets meer aan opbouwen toe, maar de betere kansen waren voor Feyenoord. Geertruida verscheen twee keer kansrijk voor het doel, maar joeg de eerste over en vond daarna Benitez op z'n weg. Bijlow moest aan de andere kant ingrijpen om Saibari van scoren af te houden.

Met invaller Minteh werd Feyenoord wel dreigender, maar een fout van Geertruida leidde de 0-1 in. Bakayoko vond Saibari en die tikte van dichtbij raak.Nog geen twee minuten later sloeg PSV weer toe. Bijlow wist met een reflex een omhaal van De Jong nog te keren, maar Boscagli kopte de aansluitende hoekschop binnen. Feyenoord had in de vorige twee edities een achterstand goedgemaakt en kwam ook nu terug. Giménez trof doel na een fout van Benitez. Wieffer rook daarna aan de gelijkmaker, maar schoot hoog over waardoor het eindigde op 1-2.