DEN HAAG - ADO Den Haag staat ook na vrijdag nog op een gedeelde tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Dankzij twee goals van Henk Veerman was de ploeg van trainer Kalezic met 2-1 te sterk voor TOP Oss.

Naast Veerman zal met name ADO-keeper Kilian Nikiema opgelucht zijn dat zijn fout vrijdag geen punten kostte. De thuisploeg leidde in de tweede helft dankzij een goal van Henk Veerman, maar TOP Oss maakte na een uur op bijzondere wijze gelijk. Arthur Allemeersch leek een voorzet te geven die over het doel vloog. Dit dacht Nikiema ook, maar de bal daalde snel en vloog pardoes in het doel: 1-1.

Gelukkig voor ADO Den Haag moest TOP kort hierna door met tien man doordat dezelfde Allemeersch zijn tweede gele kaart pakte. Veerman maakte met nog tien minuten op de klok zijn tweede goal van de avond en bezorgde ADO zo de overwinning.