VOORSCHOTEN - Politie Leiden Zuid hield dinsdag 10 november een 24-jarige man uit Oegstgeest aan na een mishandeling eerder op de middag op de Tuinenlaan in Voorschoten. Of de man ook betrokken is bij eerdere mishandelingen in Voorschoten wordt onderzocht.


Een 56-jarige Voorschotense fietste dinsdag 10 november omstreeks 15.00 uur over de Tuinenlaan toen zij werd ingehaald door een man die haar vanuit het niets een klap gaf. Toen zij de man even later op de Brunita J. Gemmekelaan op een bankje zag zitten, besloot zij hem aan te spreken. Op het moment dat de vrouw een foto van hem wilde maken, sloeg hij haar opnieuw en ging er vandoor.

Onderzoek
Het was het slachtoffer echter tòch gelukt de man op de foto te zetten, waarop de foto werd verspreid onder de dienstdoende agenten. Op basis van de foto werd de man door agenten herkend en enige tijd later aangehouden. De verdachte is voor verhoor ingesloten op het bureau. De recherche onderzoek de zaak. Of de verdachte ook verantwoordelijk moet worden gehouden voor andere recente mishandelingen in Voorschoten, maakt deel uit van het onderzoek.