Regio Den Haag - Op de coldcasekalender van 2020 staan zes zaken uit de Eenheid Den Haag. De zaken variëren van de moord op de 21-jarige Fatiha Hasnaoui in Den Haag in 1993 tot een in Wassenaar gevonden babylijkje in 2009. De politie hoopt dat de kalender tips oplevert die voor nabestaanden een eind aan hun onzekerheid maken.

Dit zijn voor 2020 de coldcasekalenderzaken uit de Eenheid Den Haag:

Mohamed Baksoellah | 11 januari 1995 | Den Haag

De 42-jarige Mohamed Baksoellah - in de buurt bekend als Mall of Malloe – ligt woensdag 11 januari 1995 gewond op een portiektrap in de Lunterenstraat. Hij overlijdt zes dagen later in het ziekenhuis aan hersenletsel dat door geweld is veroorzaakt. Klik hier voor meer info.

Louis van Dam | 28 januari 1992 | Den Haag

In het kantoor van zijn eigen garage ‘Damar’ aan de Kritzingerstraat wordt dinsdag 28 januari 1992 de 64-jarige Louis ‘Loek’ van Dam doodgeschoten aangetroffen. De verdachten die in deze zaak worden aangehouden, zijn later weer vrijgelaten. Er is niemand veroordeeld. Klik hier voor meer info.

Babylijkje gevonden | 4 juni 2009 | Wassenaar

In Park Clingendael in Wassenaar wordt donderdag 4 juni 2009 in een plastic zak het lichaampje van een pasgeboren baby gevonden. Ondanks een uitgebreid media-offensief achterhaalt de politie niet wie dit kindje is. In overleg met de gemeente krijgt het de naam Robin van Clingendael. Hij wordt op 3 november 2009 in Wassenaar begraven. Klik hier voor meer info.

Fatiha Hasnaoui | 4 oktober 1993 | Den Haag

Op zondagavond gaat de 21-jarige Fatiha Hasnaoui thuis in de Honselersdijkstraat op de bank slapen. Maandagochtend 4 oktober gaat haar man naar zijn werk. Als hij ‘s middags thuiskomt, vindt hij haar doodgestoken op de bank. De sieraden die ze draagt, zijn weg. Klik hier voor meer info.

Petronella Huijbens | 15 oktober 1990 | Den Haag

De 77-jarige alleenstaande Petronella Huijbens wordt op maandag 15 oktober 1990 dood aangetroffen in de hal van haar huis aan de Korte Vleerstraat. Haar polsen zijn aan elkaar vastgebonden en ze is door verstikking om het leven gebracht. Klik hier voor meer info.

Edward Moonen | 24 november 1990 | Den Haag

De politie vindt Edward Moonen op zaterdag 24 november 1990 vermoord aan in zijn woning aan de Atjehstraat, nadat hij een dag eerder niet verschijnt op een door hem zelf georganiseerde voorlichtingsavond van zijn scoutinggroep. Over Edward is bekend dat hij homoseksueel is. Hij heeft contacten bij homo-ontmoetingsplaatsen zoals het Haagse Bos en de Scheveningse Bosjes. Klik hier voor meer info.

Bekijk de coldcasekalender

Je kunt de kalender online bekijken en downloaden via de themapagina over cold cases op politie.nl. In dit bericht vind je meer info over de nieuwe coldcasekalender.

Tips zaken Eenheid Den Haag

In de Eenheid Den Haag kwamen in 2019 126 tips binnen over cold cases. Zo werd de zaak van de thuis in Den Haag gewurgde 75-jarige Peternella Hanegraaff onder de aandacht gebracht en de zaak van de 81-jarige Cornelia van den Bergen-Groenewold, eveneens thuis in Den Haag omgebracht. Ook stonden er twee vermissingen op de coldcasekalender van 2019: die van de 7-jarige Jair Soares die op het strand in Monster vermist raakt en de 27-jarige Urvin Pedro Brandborg die in Zuid-Amerika verdwijnt. Daarnaast kwam de zaak van de 30-jarige vermoorde Hagenaar Jan de Niet aan de orde. Tot slot kwam de zaak van de 63-jarige Lieneke Troost uit Oegstgeest in januari van dit jaar onder de aandacht.

Tot nu toe zijn deze zaken nog niet opgelost. In opsporingsprogramma Team West van 14 januari worden al deze zaken nog een keer naar voren gehaald. U kunt uw tips, zowel voor de zaken van afgelopen als komend jaar, doorgeven via:

Al deze zaken stonden op de coldcasekalender van 2019. Daarnaast is vorig jaar ook om aandacht gevraagd voor de cold case van de 31-jarige Poolse Iwona Galla die in mei 2003 in Naaldwijk om het leven werd gebracht. Hiervoor is dinsdag 28 mei 2019 een 46-jarige man uit Maassluis aangehouden.