WASSENAAR - In de nacht van 23 op 24 oktober vonden er vier auto-inbraken plaats op verschillende locaties in Wassenaar.


De politie kreeg een melding van een oplettende burger. De oplettende burger zag twee personen rondstruinen bij geparkeerde voertuigen.

Direct belde hij 112 en meerdere eenheden snelden naar de locatie van de inbraak aan de Cornelis de Wittstraat.

De getuige wist de politie direct te wijzen, waar de twee verdachten zich op hielden. Één verdachte(27) kon direct worden aangehouden. De tweede verdachte(38) had zich in de buurt verstopt, maar werd ook kort daarna aangehouden.

De verdachte had verschillende goederen in zijn bezit tijdens de aanhouding, deze zijn onderzocht. De collega’s troffen verschillende goederen aan zoals een lifehamer, paraplu’s, jassen en meer. Deze spullen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. Er was een vermoeden dat deze goederen van diefstal afkomstig waren.

Beiden verdachten zijn hierna ingesloten voor verder onderzoek.

In de loop van de dag hebben zich vier eigenaren zich gemeld. Er waren goederen weggenomen en vernielingen gepleegd. Hiervan is direct een aangifte opgenomen. De recherche heeft deze aangiften in onderzoek.