WASSENAAR - Op de N44 zijn ter hoogte van de Houtlaan drie verdachten van een poging inbraak aangehouden. Bij de aanhouding ontstond een gevaarlijke verkeerssituatie, waarbij een van de drie verdachten de provinciale weg wilde oversteken. Een agent wist hem vast te pakken en weg te trekken voordat hij werd aangereden door een voorbijgaande auto. Hierbij raakte de agent gewond.


Rond 14.10 uur kwam de melding binnen van een verdachte situatie op de Van der Oudermeulenlaan. Hierbij zouden drie personen betrokken zijn die probeerden in te breken bij een woning en vervolgens wegreden. De melder wist aan de politie een signalement door te geven van het voertuig waarin de verdachten zich zouden bevinden. Bij de stoplichten op de kruising N44 met de Houtlaan, kon de politie het voertuig controleren. Een van de drie verdachten wist uit het voertuig te stappen en wilde via de andere weghelft de N44 oversteken. Een agent wist dit te voorkomen door de verdachte vast te grijpen maar raakte zelf gewond door een voorbijgaand voertuig. Hij is aan zijn arm gewond geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd.

De verdachte, een 19-jarige man uit Amsterdam werd ter plaatse door de ambulance nagekeken en kon worden aangehouden voor poging inbraak. Ook de twee andere mannen, een 20-jarige man uit Amsterdam en een19-jarige man uit Hoofddorp zijn aangehouden.