WASSENAAR - De politie hield maandagochtend 2 maart drie jongens op heterdaad aan bij een woning aan de Van Zuylen van Nijeveltstraat. Zij worden verdacht van woninginbraak.


Rond 11:00 uur zag een oplettende bewoner dat drie jongens zich verdacht gedroegen rond een woning aan de Van Zuylen van Nijeveltstraat in Wassenaar. De bewoner belde direct 1-1-2. Een politieagent op de fiets was in de buurt en was zeer snel bij de woning waar zij drie jongens binnen zag staan. Toen de verdachten de politie zagen, sloegen zij direct op de vlucht via de achterkant van de woning. Vervolgens splitsten zij zich op in verschillende richtingen.

De agent die als eerste ter plaatse was, zette direct de achtervolging in op een van de verdachten. Tijdens deze achtervolging voelde de agent zich genoodzaakt om een waarschuwingsschot te lossen. Kort daarna kon de verdachte worden aangehouden. De andere twee verdachten renden een andere kant op. Zij werden aangehouden door politieagenten die waren gearriveerd. Zij werden daarbij geholpen door een omstander. De omstander raakte lichtgewond doordat een van de verdachten hem een klap gaf.

De drie verdachten, twee Hagenaars van 16 en één van 18 jaar, zijn meegenomen naar een politiebureau waar zij worden gehoord.

Bel 1-1-2
Ziet u iets verdachts bij u in de buurt? Aarzel dan niet en bel direct 1-1-2, dan komen wij direct in actie. Kunt u bijvoorbeeld de daders omschrijven, de richting waarin zij zijn gevlucht en hoe ze zijn gevlucht; lopend, in een auto of op een scooter. Maak als het kan een film of foto met uw mobiele telefoon en geef het kenteken of merk door. Let wel goed op uw eigen veiligheid! Meer tips vindt u op www.politie.nl.