WASSENAAR - De politie heeft zondagavond 30 september en maandagavond 1 oktober twee hennepplantages opgerold, in woningen aan de Pieter Postlaan en de Verlengde Kerkeboslaan.

Een buurtbewoner meldde bij de politie dat er zich mogelijk een hennepplantage bevond in een woning aan de Pieter Postlaan. Agenten troffen in de woning een plantage van rond de 1000 planten aan.

Tijdens het onderzoek werden er aanwijzingen gevonden voor een hennepplantage aan de Verlengde Kerkeboslaan. Daar bleek zich een plantage van rond de 1500 planten te bevinden. Er is één verdachte aangehouden, een 44-jarige man uit Amsterdam.

Illegale hennepkwekerijen
Illegale hennepkwekerijen zijn gevaarlijk, illegaal en dus strafbaar. Dit geldt ook voor een zogenoemde stekkerij, drogerij of knipperij. De politie en haar partners doen er alles aan om illegale hennepkwekerijen op te sporen en de leden van de criminele organisatie voor de rechter te krijgen. Vermoedt u een hennepkwekerij, bel dan de politie via 0900-8844 of meld het bij Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.