ZUID-HOLLAND - Moet je binnenkort weer tanken? Hoeveel je precies kwijt bent aan brandstofkosten verschilt sterk per pomp. In Zuid-Holland kost de goedkoopste benzine je momenteel € 1,909 per liter, terwijl je bij de duurste tankstations van de provincie tot € 2,239 per liter betaalt. Een verschil van 33 cent, wat op een volle tank van 50 liter maar liefst € 16,50 kan schelen. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van Petrolview.


“De afgelopen jaren is de benzineprijs al flink gestegen. Het is daarom goed om te weten wat het duurste en goedkoopste tankstation van ons land is. Met andere woorden waar moet ik wel of niet tanken”, zegt Menno Dijcks auto-expert bij Independer.

Ook grote prijsverschillen binnen dezelfde gemeente

Zelfs binnen dezelfde gemeente zijn soms enorme prijsverschillen voor benzine. Vooral in de gemeente Goeree-Overflakkee loont het om voorafgaand aan het tanken de kosten voor brandstof te controleren. In deze gemeente vind je namelijk zowel de duurste als de goedkoopste benzine van de hele provincie. Het juiste tankstation kiezen kan op Goeree-Overflakkee € 16,50 euro schelen op een volle tank van 50 liter.

Ook in Delft (€ 16), Den Haag (€ 15) en Hoeksche Waard (€ 14,75) zijn er grote prijsverschillen tussen de verschillende tankstations, wat op een volle tank flink wat geld kan schelen.

Hier vind je de goedkoopste benzine van Zuid-Holland

Bij drie verschillende pompen in Delft, Nieuwkoop en op Goeree-Overflakkee betaal je momenteel € 1,909 per liter benzine. Het zijn hiermee de goedkoopste stations van heel Noord-Holland. Ter vergelijking: bij de duurste stations van Zuid-Holland moet je voor dezelfde hoeveelheid brandstof € 2,239 afrekenen. De goedkoopste tankstations in Zuid-Holland zijn als volgt:

 1. Makro (Delft): € 1,909 per liter benzine

 2. Sakko (Middelharnis, Goeree-Overflakkee): € 1,909 per liter benzine

 3. H.J. Van Rijn & Zn. (Vrouwenakker, Nieuwkoop): € 1,909 per liter benzine

 4. TotalEnergies (Nieuwe Tonge, Goeree-Overflakkee): € 1,914 per liter benzine

 5. Tango (Delft): € 1,919 per liter benzine

 6. Supertank (Delft): € 1,919 per liter benzine

 7. Pin & Go Leo’s Tankservice (Dirksland, Goeree-Overflakkee): € 1,919 per liter benzine

 8. AgriSneltank de Smitshoek (Middelharnis, Goeree-Overflakkee): € 1,919 per liter benzine

 9. Peeman & Slot (Middelharnis, Goeree-Overflakkee): € 1,919 per liter benzine

 10. A. van Wijngaarden (Papendrecht): € 1,919 per liter benzine

 11. De Vlietzoom (Voorschoten): € 1,919 per liter benzine

De peildatum voor dit onderzoek was 23 en of 24 juni

Besparen doe je door te tanken op een industrieterrein

“Het is vaak lekker makkelijk, je stopt bij een bemande pomp op de snelweg voor een kop koffie, broodje en een tankbeurt. Maar dan zijn niet alleen de snacks een extra kostenpost.

De benzine en diesel zijn namelijk vaak ook flink duurder. Het loont vaak op door te rijden naar een onbemande pomp verder van de snelweg. Vaak liggen de prijzen bij pompen bij industrieterreinen het laagst”, aldus Menno Dijcks auto-expert bij Independer.

Over het onderzoek

Voor dit onderzoek is gekeken naar de 3.093 tankstations waarvan er een tankbeurt is geregistreerd op 23 en/of 24 juni. Dat is gedaan op basis van data van Petrolview, dat is één van Europa’s grootste leveranciers van benzinepompdata.