VOORSCHOTEN - Op het historische Landgoed Duivenvoorde in Voorschoten is onlangs de bouw van Het Grote Huis gestart. Being en Vink Bouw hebben een eigentijdse buitenplaats ontwikkeld welke inspeelt op de toenemende vraag naar groene en duurzame woonomgevingen op een goed bereikbare locatie.

Het Grote Huis bestaat uit 14 duurzame appartementen en een ondergrondse parkeergarage, midden in het groene polderlandschap van Voorschoten. Powerhouse Company ontwierp een moderne versie van een groot landhuis, waarbij de interactie tussen hoogwaardige architectuur, tuin, park en landschap centraal staat. Het landschapsontwerp is van de hand van DELVA Landscape Architecture & Urbanism.

Naast groen is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. De woningen worden niet alleen volledig gasloos, maar het gebouw wordt verder voorzien van zonnepanelen en een WKO-installatie in combinatie met een warmteterugwinningsinstallatie (WTW).

Het Grote Huis ligt op het Landgoed Duivenvoorde, nabij kasteel Duivenvoorde (één van de oudste kastelen van Nederland) en aan een grote vijver die grenst aan het kanaal de Vliet. Door de centrale ligging van Voorschoten zijn Den Haag, Leiden en de zee binnen handbereik. De combinatie van natuur en cultuur biedt talrijke mogelijkheden voor (water)recreatie. Met de boot kan er via de Vliet naar de vele plassen van Zuid-Holland gevaren worden. Een groot deel van de woningen van Het Grote Huis beschikt over een eigen aanlegplaats.

De appartementen worden naar verwachting begin 2022 opgeleverd.