WASSENAAR - Het is lastig om te beslissen waar je naartoe gaat als je een coronatest wilt doen. Er zijn zo veel verschillende teststraten dat veel mensen moeite hebben met kiezen. Daarom is het van belang dat iedereen in Nederland goed weet wat het verschil is tussen bepaalde teststraten. Als je de verschillen tussen teststraten onderling kent, kun je makkelijker je keuze maken. Wanneer je niet weet wat het verschil is tussen de ene teststraat en de andere, zul je op de gok uitkiezen waar je naartoe gaat voor jouw coronatest. Je weet dan niet zeker of dit wel de teststraat is die het best bij jouw wensen past. Coronatest in Wassenaar: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl.

Wat voor teststraten zijn er?
In Nederland zijn in tegenstelling tot veel andere landen zowel commerciële teststraten als teststraten die door de overheid worden betaald. De teststraten die door de overheid betaald worden vallen onder de verantwoording van de GGD. Je kunt hier gratis een coronatest doen aangezien de staat toch betaald voor de tests. Bij de commerciële teststraten is dat wel anders. Je moet daar wel betalen voor de coronatest aangezien zij geen geld krijgen van de overheid. Het is daarom slim om goed na te denken over welke teststraat jij kiest. Dit klinkt niet echt als een moeilijke keuze aangezien de ene optie geld kost en de andere niet. Toch zijn er nog meer verschillen die het zeer aantrekkelijk maken om voor een coronatest naar een commerciële teststraat te gaan.

Hoelang duurt het voordat je de uitslag van een coronatest krijgt?
Er zijn mensen die het niet fijn vinden om lang te moeten wachten op de uitslag van hun coronatest. Dat is zeer begrijpelijk aangezien je in quarantaine moet totdat je de uitslag hebt. Als het dan lang duurt voordat de uitslag van je coronatest bekend is, zit je dagen in quarantaine zonder te weten of je überhaupt besmet bent. Daarom is het voor veel mensen fijn dat je in een commerciële teststraat een sneltest kunt doen. Deze testmethode geeft de uitslag al na ongeveer een kwartier. Even ter vergelijking: bij de GGD kan het wel 48 uur duren voordat je weet wat de uitslag is. Je moet dan al die tijd in quarantaine blijven en hopen dat de uitslag negatief is. Dat zou betekenen dat je weer naar buiten kunt.

Is het mogelijk om in de buurt van Wassenaar een sneltest te doen?
Coronatest in Wassenaar: overzicht kosten en sneltest locaties. Dit is een link die je doorstuurt naar de verschillende plekken in de omgeving van Wassenaar waar je een sneltest kunt doen. Dat is handig voor mensen die er niet van houden om in quarantaine te zitten. Als je dan een sneltest doet, weet je in ieder geval snel of je besmet bent of niet. Zo hoef je alleen in quarantaine wanneer uit de test blijkt dat je besmet bent.