KATWIJK - Afgelopen zaterdag lanceerden in het Katwijks museum de schrijvers van Nimisa Publishing House de bundel ‘Legenden langs de kust’, een prachtige serie hervertellingen met mythes uit Wassenaar, Katwijk en Noordwijk.


Afgelopen zaterdag werd het eerste exemplaar onder toeziend oog van de burgemeester uitgereikt aan Louise van Wassenaar, nazaat van de beroemde ridder Jan van Wassenaar, ook wel ‘Jan met de Kaak’ genoemd. De Katwijkse schrijver Mark van Dijk vertelde over de totstandkoming van de bundel en in het bijzonder zijn voorliefde voor het verhaal van Berckhey, het verloren dorp vlakbij Wassenaar dat in de zestiende eeuw verzwolgen werd door de zee. Het was niet mogelijk om alle verhalen die hij heeft verzameld te herschrijven en in de bundel op te nemen, anders was de bundel nog dikker geworden dan de lijvige 416 pagina’s, maar uiteindelijk zijn er toch 15 prachtige vertellingen in verzameld.

Voor het werk aan deze bundel ontvingen de schrijvers van Nimisa Publishing House eerder dit jaar een prijs van de stichting herinneringsfonds D.F.E. Meerburg.

Geïnteresseerd in de bundel, maar niet in de gelegenheid geweest om te komen? Het boek is vanaf 18 november verkrijgbaar bij het Katwijks museum en bij alle boekhandels in de buurt, ook online.