WASSENAAR - Moet je voor een coronatest in Wassenaar gaan kijken? Dan kan dit zijn omdat je klachten hebt, maar ook omdat je de uitslag van de test voor andere doeleinden nodig hebt. Met klachten word je altijd doorverwezen naar de GGD. Echter test de GGD niemand die geen klachten ervaart, omdat het anders te druk wordt bij de testlocaties. In dit geval zul je naar de andere locaties moeten gaan kijken, waar je ook de mogelijkheid hebt voor een coronasneltest. Zo heb je nog sneller de uitslag in handen en weet je waar je aan toe bent.


Mogelijkheid voor een coronatest in Wassenaar als sneltest
De mogelijkheid voor een coronatest in Wassenaar is altijd aanwezig. Zeker op het gebied van sneltesten kun je alle kanten uit. De sneltest is speciaal ontwikkeld om binnen 15 minuten een uitslag te kunnen geven. Dit gebeurt door de strepen op het meetinstrument af te lezen. Door dit door een zorgverlener te laten doen weet je zeker dat je te maken hebt met een betrouwbare uitslag en kun je een officiële verklaring krijgen die nodig is om bijvoorbeeld langs de douane te komen. Deze krijg je niet als je een sneltest thuis uit gaat voeren en hij wordt ook niet betrouwbaar bevonden.

De afspraak en de dag zelf
Om de coronatest in Wassenaar uit te kunnen voeren moet je een afspraak maken in jouw omgeving. Dit is allemaal binnen enkele minuten gebeurd, waardoor je daarna weer verder kunt met jouw dagelijkse werkzaamheden. Wel moet je goed gaan bekijken wat de uiteindelijke kosten gaan zijn. Het is namelijk niet gratis om een sneltest uit te laten voeren. Vaak kun je rekenen op kosten van meer dan 65 euro. Wel kun je dan op het aangegeven tijdstip aanwezig zijn op de locatie en is de test binnen enkele minuten uitgevoerd. Jij kunt dan gelijk weer naar huis gaan.

Direct in de mail te vinden
Nog voordat je thuis bent heb je de uitslag van de coronatest in Wassenaar al in de mail zitten. Je hoeft daarom niet lang te wachten. Zodra je thuis bent weet je dus ook of je in quarantaine moet of dat jouw leven gewoon weer door kan gaan zoals het was. Bekijk dan ook goed of je de verklaring hebt gekregen, zodat je niet alsnog ergens achteraan hoeft te gaan voordat jouw reis gaat beginnen. Zo begin je zonder stress en heb je gelijk zekerheid over jouw gezondheid. De corona testen in Zuid-Holland bieden voldoende uitkomsten.