WASSENAAR - Het aantal zwerfkatten in ons land loopt in de tienduizenden. De Dierenbescherming en Stichting Nationale Dierenzorg in Wassenaar doen er alles aan om overlast in de zwerfkatten populatie rond de Stoeplaan/Acaccialaan in Wassenaar op de meest diervriendelijke manier op te lossen.


Zonder goede preventie in de vorm van consequente geboortebeperking zal het probleem echter niet verdwijnen. Bij zwerfkatten gaat het meestal om ‘’ongewenste” huiskatten. Mensen laten te makkelijk nestjes komen, weten er geen raad mee en dumpen de dieren. Deze verwilderen, zijn schuw en vermenigvuldigen zich vliegensvlug. Door hun leven buiten hebben ze wild gedrag ontwikkeld. Ze leven op plekken waar voedsel te vinden is en samen met andere zwerfkatten vormen ze een snel groeiende groep, die tot overlast kan zijn. Het gaat dus uitsluitend over verwilderde zwerfkatten!

In de omgeving Stoeplaan is overlast van zwerfkatten gemeld. Wij willen graag helpen om deze overlast adequaat aan te pakken.
Onze diervriendelijke oplossing zwerfkattenprobleem:
1. Met speciale vangkooien worden de katten gevangen.
2. Kittens worden opgevoed in gastgezinnen en daarna herplaatst
3. De volwassen zwerfkatten worden gesteriliseerd/gecastreerd, ontwormd en ontvlooid.

Als een kat niet teruggeplaatst kan worden waar hij gevonden is, bieden mensen met een grote tuin of boerderij een alternatief. Teruggeplaatste katten zijn rustiger en brengen geen kittens meer ter wereld. Verwilderde katten zijn te schuw om in huis te houden.

NDZ Stichting Nationale Dierenzorg is een pension voor honden & katten, crèche voor honden, asiel voor honden & katten, seniorenclub voor honden & katten en 24/7 dierenambulances in de regio Wassenaar, Leidschendam-Voorburg.